ogreid-regular
Hr_Ankerbygget-1625a-black

Sentrumsbyggeren

Ingen skal være i tvil. Øgreid Eiendom er med når Stavanger bygger framtiden.
-    Det er nå det gjelder. Det handler ikke om en konkurranse mellom Stavanger, Sandnes, Sola eller de andre kommunene på Nord-Jæren. Det er stor-regionens framtid som står på spill, og vi må posisjonere oss som et attraktivt sted for etablering i hard konkurranse mot Bergen, Trondheim, Kristiansand og andre regioner.

Det er Kjetil Thulin som har fått ansvaret for å realisere den største utbyggingen av Stavanger sentrum de siste 50 årene. Som tidligere fotballspiller i både Sandnes Ulf og Viking har Kjetil bokstavelig talt en fot i både Sandnes og Stavanger. For å balansere det hele har han attpåtil bosatt seg midt mellom de to byene. Når det kommer til hvor selve sentrum for den framtidige storbyen bør ligge er Kjetil likevel klokkeklar.
 
-    Det blir Stavanger. Det er her selve navet for byutviklingen skal ligge. Det skyldes både at Stavanger allerede i dag har en velutviklet sentrumsfunksjon, og ikke minst at byen har et stort potensiale for å utvikles videre.

Tar oppgaven på alvor
Kjetil Thulin er ansatt i Øgreid Eiendom med ansvar for å realisere selskapets planer for utvikling av Ankerkvartalet og Straensenteret. Arbeidet med første fase er godt i gang, og grunnlaget er lagt gjennom en godkjent detaljert reguleringsplan. Nå planlegges oppstart i 2016, med rundt to års byggetid for Straensenteret.

-    Dette er større enn Øgreid Eiendom som utbygger. Det dreier seg om hvilken retning Stavanger sentrum skal utvikles de neste tiårene, og ikke minst hva byen skal være.
Mannen er både ydmyk og entusiastisk på samme tid. Mange vil nok mene at han har en av de aller mest spennende jobbene i Rogaland nå.

-    Ja, dette vil bli livet mitt i noen år framover. Øgreid Eiendom ser stort på oppgaven, og er innstilt på å gjennomføre en utbygging som gavner hele byen. Jeg skal ikke legge skjul på at det er beinhardt, men vi signerer nye leiekontrakter hele tiden. Øgreid Eiendom setter alt inn for å lykkes, og sluttresultatet skal bli byens mest attraktive lokaler, sier Thulin.

-    Vi har allerede fått Snøhetta til å ta hånd om det arkitektoniske, og ønsker å legge listen like høyt når det gjelder å legge til rette for å utnytte de store mulighetene som ligger i utbyggingen.

-    Dette er større enn Øgreid Eiendom som utbygger. Det dreier seg om hvilken retning Stavanger sentrum skal utvikles de neste tiårene, og ikke minst hva byen skal være.
 

cam1
Vinn-vinn-vinn
Øgreid Eiendom og Kjetil Thulin snakker ikke bare om muligheter for framtidige leietakere i lokalitetene, men like mye om hvilken glede som kan tilføres befolkningen.

-    Vi sjekker for tiden ulike internasjonale satsinger for å lære og finne fram til spenstige løsninger. Det gjelder både for de som skal leie hos oss og de som skal dra nytte av leietakernes tjenester. Samtidig ønsker vi å tilføre området verdier for hele befolkningen ved å utvikle utearealene slik at de kan bidra til opplevelser for dem som ferdes i området. Vi skal bygge sentrum slik at alle blir vinnere, presiserer Kjetil Thulin.
 

HVORDAN SER FREMTIDEN UT I STAVANGER?

1-2015-09-08_Stavanger%20Areal_final
SENTRUMSKVARTALET

Det nye regionale tyngdepunktet

Planarbeidet er igang for byens mest sentrale næringseiendommer – det som i fremtiden skal bli et nytt regionalt tyngdepunkt! Arbeidet som skal ende ut i en detaljert reguleringsplan som omfatter alle eiendommene i Ankerkvartalet og Straen Senteret - det som i fremtiden er døpt Herbarium.

Planarbeidet omfatter eiendommene Haakon VIIs gt 7 og 9, Kongsgårdbakken 1 og 3, Strandkaien 2 og Straen Senteret.

 
SENTRUMSKVARTALET

Herbarium – Bygd for fremtiden,
for å bevares i ettertidene

Herbarium kommer midt i Stavangers CBD (Central Business District) og skal markere seg som et unikt sted for næringsvirksomhet. Det tidligere Straen- senteret innerst i vågen har også en svært sentral beliggenhet, rett ved kommunikasjonsknutepunktet for buss, tog, båt og flybuss.

|  Les mer
ogreid-soMe
SOSIALE MEDIER

Facebook & Instagram

Vår sosial media feed gir deg full oversikt
på det som skjer på Facebook og Instagram.

Sosial media oppdateringer


facb1 instag